Home - De duinboeren - Coöperatie Duinzuivel

Coöperatie Duinzuivel

Kaas van Brabants Duingoed

Hoe bijzonder is het als een boer na 10 jaar besluit zijn koeien weer in de wei te laten? Omdat hij gelooft in het maken van een lokaal product waarbij je als boer iets extra’s doet. Dit is één van de verhalen van de Duinboeren die nu de melk leveren voor Brabants Duingoed-kaas.

Met een tiental Duinboeren (melkveehouders) hebben we de handen ineengeslagen en hebben we samen de Duinzuivel Coöperatie (i.o) opgezet, omdat we willen laten zien wat wij als boeren in het Brabants Duingoed-gebied te bieden hebben. Met de Duinzuivel Coöperatie laten we van de melk van onze eigen koeien kaas maken, die we in het gebied willen verkopen. Zo laten we zien dat voedsel, landschap en boeren bij elkaar horen en maken we onszelf en onze bijdrage aan het gebied meer zichtbaar.

Van de melk van biologische koeien wordt biologische kaas gemaakt.

Wij laten onze koeien van het voorjaar tot het najaar dagelijks buiten grazen en verzorgen het landschap. Ook kun je regelmatig één van onze boerderijen bezoeken zodat je weet hoe we werken en het landschap gaat leven. Hoe wij als boeren onze koeien verzorgen en willen zorgen voor een goede toekomst voor onze opvolgers. Want met dit initiatief zorgen we voor een toekomstperspectief voor de jonge boeren in het gebied.

Voor sommige melkveehouders betekende deze ambitie dat er iets veranderd of geoptimaliseerd moest worden in de bedrijfsvoering. Zo is weidegang één van de voorwaarden om kaasmaker van Brabants Duingoed te mogen zijn.

Onze kaas is bijzonder

Onze kaas is bijzonder omdat:

 • je met de aankoop ervan meebetaalt aan het behoud van natuur en landschap in het gebied. De deelnemende Duinboeren ontvangen namelijk een meerprijs voor hun melk en de diensten die zij leveren voor het landschap. En dat is weer het gebied, waarvan jij regelmatig geniet!
 • de kaas heel lekker is door de ambachtelijke verwerking en de niet-afgeroomde melk. Dit geeft een volle smaak aan de kaas waar we al veel positieve reacties op hebben ontvangen!

Wil je kaas?

Onze kaas ligt sinds kort bij diverse winkels van de Duinboeren in de schappen. Wist je trouwens dat de kaas momenteel zo’n succes is, dat deze bijna niet meer aan te slepen is?! Daarom zijn we bezig met het opzetten van een kaasabonnement.

Maar je kunt nu al op deze site heerlijke kaas kopen.

Een kaasabonnement

Als je geïnteresseerd bent in een kaasabonnement horen we dat graag. Met het onderstaande formulier kun je dat aan ons laten weten. Wij nemen dan contact met je op om je te informeren over deze  dienst. Als er genoeg gegadigden zijn, weten we hoeveel kaas we moeten laten maken, zodat we altijd genoeg kaas hebben voor onze trouwe klanten. Ook iets voor jou?

Ja, ik ben geïnteresseerd in een kaasabonnement

  Naam
  E-mailadres *
  Telefoonnummer
  Velden met een * zijn verplicht
  Online bestellen

  Via onze online shop is de lekkere kaas van Brabants Duingoed voor iedereen binnen handbereik. Naar online bestellen.

  Waar verkrijgbaar?
  Adres

  Coöperatie Duinzuivel
  Gijzelsestraat 3A
  5268 KM Helvoirt